Dag van het kasteel

Tweede Pinksterdag 16 mei: landelijke Dag van het Kasteel. Het thema dit jaar is ‘Proef het verleden’.

Met het thema ‘eten’ weten wij wel raad op Kasteel Tongelaar! Tijdens de landelijke Dag van het Kasteel kunnen kinderen leren een middeleeuwse stoofpot te koken boven een vuurtje of broodjes bakken in het historische bakhuisje met bakker Teun. Er is muziek, boogschieten en kasteelbrouwerij de Blauwe Knoop verzorgt een demonstratie bierbrouwen incl. Proeverij en bijpassende hapjes. Ook is er een ‘Jeroen Bosch diner’ aan lange schuif-maar-aan-tafels in de boomgaard. Hans kookt de Zeven Hoofdzonden.

Voor het diner en de demonstratie bier brouwen is reserveren verplicht.
Openingstijden van het kasteel: 11:00-18:00 uur. Entree gratis.

Diner ‘de Zeven Zonden’:
SUPERBIA • Carpaccio van ossenhaas, truffelmayonaise, oude kaas en frisse mesclum salade

GULA • Courgettesoep gevuld met paling en mierikswortel crème

IRA • Loempia van rivierkreeftjes met daarbij sinaasappelsaus

AVARITIA • In cider gestoofde parelhoenfilet, die gevuld is met een farce van champignons. Gereserveerd met pastinaakcreme

ACEDIA •Taartje van pulled porc low&slow bereid met honing, geroerbakte witte kool en puree

LUXURIA • Bon bon van chocolademousse en framboos

INVIDIA • Koffie met een gelukskoekje

Het diner start om 16 uur. de kosten zijn € 55,- pp inclusief wijnarrangement. Reserveren kan via het contactformulier op deze website.

Demonstratie Bier brouwen & Proeverij
De demonstratie bierbrouwen en proeverij door brouwerij de Blauwe Knoop start om 14 uur en duurt tot ongeveer 15:30 uur. Onze kasteelbrouwers geven een uitgebreide uitleg over het brouwproces terwijl je uit verschillende stijlen bieren krijgt te proeven. Inclusief 5 proefbiertjes met bijbehorend hapjes zijn de kosten € 15,00 pp. Reserveren is verplicht: info@deblauweknoop.com t.a.v. Proeverij dag van het kasteel.

Kinderworkshop Middeleeuws koken
Kinderen krijgen een korte uitleg over het leven en eten in de Middeleeuwen terwijl ze zelf voorbereidingen treffen voor een stoofpot in de heksenketel. Na een uurtje mag je zelf proeven wat je gekookt hebt. Kosten € 5,00 pp inclusief hapje en glaasje ranja. Graag reserveren via het contactformulier op de website.

174_dagvanhetkasteel